Betahuis

Onze bewoners

Architectenzaak

Architectenzaak is een ontwerplab voor concepts, urbanism, architecture en design, dat streeft naar eenvoud én complexiteit. Onze ontwerpen lijken vanzelfsprekend en stralen eenvoud uit. In ons ontwerpproces is dit echter steeds het gevolg van een grondige analyse van de opgave want juist de opgave is het ontwerpinstrument. Onze concepten en ontwerpen passen zo als een maatpak, met een verrassende gelaagdheid, gebruiksmogelijkheden en ervaringen. Als ‘concepten architect’ geven wij aan de aan ons gestelde opgave betekenis mee vanuit een nieuw idee, en kijken daarbij steeds met een nieuwsgierige blik om ons heen.
Wij ontwerpen, ontwikkelen en verkopen inrichting op maat zowel voor eigen projecten als ontwikkelingen en projecten van derden. Een zowel onderscheidend interieur als een inrichting op maat vormt iedere keer weer voor ons de uitdaging en de bron van inspiratie.

Meer informatie over Architectenzaak

 

Groenergras

De wereld een beetje mooier maken, dat doet groenergras. 

Voeding en ontwerp; ze maken beide een wezenlijk onderdeel uit van ons dagelijkse leven. En ze zijn 2 van mijn grootste passies: plantaardige voeding en grafisch/illustratief ontwerp. Op zoek naar de optimale combinatie van deze passies heb ik besloten ze samen te verenigen onder groenergras.

Samen met mijn klant werk ik graag – of het nu gaat om een huisstijl, flyer, poster of magazine – aan een passend ontwerp, dat de beste weerspiegeling is van dat wat er achter het bedrijf zit. Dat wat jouw ‘gras’ het ‘groenst’ maakt. in het vinden van deze juiste balans tussen inhoud en een onderscheidende vorm ligt mijn uitdaging. ik omschrijf mijn werk als functioneel maar niet saai.

Plantaardige voeding is heel belangrijk in mijn leven. Sinds mijn 10e eet ik geen vlees, een aantal jaren later besloot ik om uitsluitend plantaardig te gaan eten. Zo begon mijn leefwijze omdat ik het zielig vond voor dieren, inmiddels ben ik ook vanwege wereldvoedselverdeling, milieu en mijn gezondheid blij met mijn keuze. Ik vind het belangrijk om te vertellen wat het effect van voeding op de wereld is en te laten proeven wat je eet als je plantaardig eet. Een lezing geven over plantaardige voeding en het effect op de wereld geef ik graag. Een lekkere lunch verzorg ik ook. Keertje plantaardig koken met je vrienden of collega’s? Laat maar weten wanneer!

Meer informatie over Groener Gras

HEIM

 

 

Maandag design

Maandagdesign is een multi-disciplinary grafisch bureau. Mijn naam is Claudia Rosales García en ik hou van eenvoudig maar mooi design en ben altijd op zoek naar nieuwe manieren van vormgeven.

Meer informatie over Maandag design

Marco Media

Marco Media is een bureau voor publiciteitsvormgeving, drukwerk en communicatie. Marco Media is Marco Smeets. Grafisch vormgever, desktop publisher en drukwerkbegeleider met 25 jaar jaar ervaring. Daarnaast verzorgt hij ook andere vormen van communicatie, zoals social media en websites, online promotie, teksten en concepten. Marco is stevig geworteld in Parkstad Popstad en als zodanig ook actief als (mede)organisator van muzikale events en DJ. Samengevat: Marco Media ontwerpt, schrijft en rockt.
Wil je meer weten? Neem gerust contact op of loop gewoon even binnen. De deur staat open op de eerste verdieping.

Meer informatie over Marco Media

Studio Hyperspace

Meer informatie over Studio Hyperspace

Theaterwerkplaats ZIE

Theaterwerkplaats ZIE is een instelling die cultuureducatie aanbiedt middels toneel- en musical-lessen voor jong en oud.
Dit op een laagdrempelig en toegankelijk niveau. Ook worden theaterstukken van comedy tot drama geproduceerd.logo-zie-web Dit begint met veelal het creëeren van een eigen script tot repetieties/ lessen tot de opvoering.Theaterwerkplaats ZIE werkt aan projecten en initieert projecten gerelateerd aan podiumkunsten, met veelal een maatschappelijk karakter. Ook worden theaterstukken op maat of improvisatie-theater gemaakt voor scholen, bedrijfs-/ kinderfeesten of evenementen.

Meer informatie over theaterwerkplaats ZIE

 

 

Toon Hermans Huis ParkstadTHHP-Logo met tekst-web

Aandacht voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Wanneer u geconfronteerd wordt met kanker, komen er veel vragen op u af, zoals: Hoe moet ik nu verder? Kan ik de behandeling wel aan? En als de kanker dan terugkomt? Kan ik nog dezelfde dingen doen als voorheen?
Ik ben bang mijn baan te verliezen. Ik wil mijn zelfstandigheid niet kwijt…
Maar ook vragen van de naaste omgeving: Hoe ziet de toekomst eruit? Hoe moet ik reageren op de veranderde situatie? Wat kan ik voor de patiënt doen?
U kunt in het Toon Hermans Huis Parkstad terecht met al uw vragen, uw emoties, uw pijn, verdriet en twijfels. U vindt bij ons rust, betrokkenheid en een warm onthaal. Het Toon Hermans Huis organiseert allerlei activiteiten die aan uw welbevinden bijdragen.
Het Toon Hermans Huis Parkstad schenkt alle aandacht aan de mens achter de kanker.
Vanaf 2010 is het THHP gehuisvest op het Wilhelminaplein 24, in huis de Luijff.
Omdat de keuken op de eerste verdieping erg klein was, we bieden onze gasten immers activiteiten aan als Koken en Bakken, waren Mark Feron en Carola Janssen bereid om ons ruimte te geven in het Betahuis als wij hier zelf een keuken in maakten. En zo geschiedde.
De keuken van het Betahuis werd op 27 september 2013 feestelijk geopend.

Dan is er het Atelier.
In ons huis op de 1e verdieping. Omdat niet alle gasten naar de 1e verdieping kunnen gaan vanwege mobiliteit zijn we gaan zoeken naar oplossingen hiervoor.
In het Betahuis was een ruimte gecreëerd voor de Gemeente in 2015 (Jaar van de Mijnen). Toen deze ruimte leeg kwam per 1 mei 2016 heeft het THHP deze ruimte gehuurd voor het realiseren van een atelier. Het is nog niet helemaal klaar maar het is een superplek voor de creatieve therapie voor onze gasten.

Meer informatie over het Toon Hermans Huis Parkstad