Betahuis

Onze bewoners

Architectenzaak

Architectenzaak is een ontwerplab voor concepts, urbanism, architecture en design, dat streeft naar eenvoud én complexiteit. Onze ontwerpen lijken vanzelfsprekend en stralen eenvoud uit. In ons ontwerpproces is dit echter steeds het gevolg van een grondige analyse van de opgave want juist de opgave is het ontwerpinstrument. Onze concepten en ontwerpen passen zo als een maatpak, met een verrassende gelaagdheid, gebruiksmogelijkheden en ervaringen. Als ‘concepten architect’ geven wij aan de aan ons gestelde opgave betekenis mee vanuit een nieuw idee, en kijken daarbij steeds met een nieuwsgierige blik om ons heen.
Wij ontwerpen, ontwikkelen en verkopen inrichting op maat zowel voor eigen projecten als ontwikkelingen en projecten van derden. Een zowel onderscheidend interieur als een inrichting op maat vormt iedere keer weer voor ons de uitdaging en de bron van inspiratie.

Meer informatie over Architectenzaak

Bremen Bouwadviseurs

Bremen Bouwadviseurs is een onafhankelijk adviesbureau met een persoonlijke, gefundeerde stijl van werken. Ons bureau biedt bouwkundig en installatietechnisch advies voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.
Als specialistisch én totaaladviseur zetten wij onze expertise in voor elke fase in de levenscyclus van vastgoed: van initiatief tot exploitatie en zelfs het mogelijk afstoten van gebouwen.
Duurzaamheid bepaalt mede onze advisering en begeleiding. Als bureau durven wij namelijk vraagtekens te zetten bij traditionele uitkomsten en komen wij met alternatieve, vaak innovatieve oplossingen.
Bremen Bouwadviseurs heeft vestigingen in Heerlen en Rotterdam en is in Limburg het grootste bureau in zijn soort. Sinds oktober 2014 is Bremen Bouwadviseurs gevestigd in het Betahuis.

Meer informatie over Bremen Bouwadviseurs

 

buro neueneue-logo

De werelden van media, design en popcultuur veranderen meer dan ooit. Het in-disciplinaire buro neue doet onderzoek naar deze verandering, maakt ze inzichtelijk en legt ze op verschillende manieren vast. De projecten die we doen zijn soms concreet, dan weer abstract en theoretisch en bevinden zich op het snijvlak van pop, kunst, media en design.

Meer informatie over buro neue

 

Da Vinci Studie & Loopbaanadviesdavinci-logo-cmyk-web

Da Vinci Studie & Loopbaanadvies is een professioneel adviesbureau, gespecialiseerd in advisering en loopbaanbegeleiding van mensen of organisaties op het gebied van studie en werk. Wij helpen anderen om eigen talenten te ontdekken en actief hun (studie)carrière te sturen. Klanten waarderen met name onze mensgerichte, laagdrempelige aanpak en een hoge mate van betrokkenheid. We zijn ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en beschikken over een uitgebreid relatienetwerk. Steeds werken we aan onze eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo garanderen we dat u altijd een deskundig en geïnspireerd specialist tegenover u treft. Onze opdrachtgevers zijn zeer divers. Assessment, testen, loopbaancoaching of outplacement zijn onze dagelijks werkzaamheden. Ook op afstand via onze uniek systeem met onlinetests kunt u bij ons terecht. We verheugen ons om vanaf 1 januari in het dynamische Betahuis in Heerlen nieuw onderdak gevonden te hebben.

Meer informatie over Da Vinci Studie & Loopbaanadvies

 

Groener Gras

Meer informatie over Groener Gras

 

Janneke Vlaming grafische vormgeving

Ons bureau maakt logo’s, huisstijlen, boeken, folders, jaarverslagen, affiches, websites, buttons, advertenties en af en toe een powerpointpresentatie. Helderheid en kwaliteit vinden wij belangrijk in de ontwerp en uitvoering en daarin speelt typografie een duidelijke rol. Samen met de opdrachtgever (zowel groot als klein en zowel voor de culturele als ook de commerciële sector) streeft het bureau naar vormgeving met een eigen identiteit in een duidelijke stijl. Goede contacten met tekstschrijvers, fotografen en drukkerijen is hierbij een vanzelfsprekendheid.

Meer informatie over Janneke Vlaming

Theaterwerkplaats ZIElogo-zie-web

Theaterwerkplaats ZIE is een instelling die cultuureducatie aanbiedt middels toneel- en musical-lessen voor jong en oud.
Dit op een laagdrempelig en toegankelijk niveau. Ook worden theaterstukken van comedy tot drama geproduceerd.
Dit begint met veelal het creëeren van een eigen script tot repetieties/ lessen tot de opvoering.
Theaterwerkplaats ZIE werkt aan projecten en initieert projecten gerelateerd aan podiumkunsten, met veelal een maatschappelijk karakter. Ook worden theaterstukken op maat of improvisatie-theater gemaakt voor scholen, bedrijfs-/ kinderfeesten of evenementen.

Meer informatie over theaterwerkplaats ZIE

 

Toon Hermans Huis ParkstadTHHP-Logo met tekst-web

Aandacht voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Wanneer u geconfronteerd wordt met kanker, komen er veel vragen op u af, zoals: Hoe moet ik nu verder? Kan ik de behandeling wel aan? En als de kanker dan terugkomt? Kan ik nog dezelfde dingen doen als voorheen?
Ik ben bang mijn baan te verliezen. Ik wil mijn zelfstandigheid niet kwijt…
Maar ook vragen van de naaste omgeving: Hoe ziet de toekomst eruit? Hoe moet ik reageren op de veranderde situatie? Wat kan ik voor de patiënt doen?
U kunt in het Toon Hermans Huis Parkstad terecht met al uw vragen, uw emoties, uw pijn, verdriet en twijfels. U vindt bij ons rust, betrokkenheid en een warm onthaal. Het Toon Hermans Huis organiseert allerlei activiteiten die aan uw welbevinden bijdragen.
Het Toon Hermans Huis Parkstad schenkt alle aandacht aan de mens achter de kanker.
Vanaf 2010 is het THHP gehuisvest op het Wilhelminaplein 24, in huis de Luijff.
Omdat de keuken op de eerste verdieping erg klein was, we bieden onze gasten immers activiteiten aan als Koken en Bakken, waren Mark Feron en Carola Janssen bereid om ons ruimte te geven in het Betahuis als wij hier zelf een keuken in maakten. En zo geschiedde.
De keuken van het Betahuis werd op 27 september 2013 feestelijk geopend.

Dan is er het Atelier.
In ons huis op de 1e verdieping. Omdat niet alle gasten naar de 1e verdieping kunnen gaan vanwege mobiliteit zijn we gaan zoeken naar oplossingen hiervoor.
In het Betahuis was een ruimte gecreëerd voor de Gemeente in 2015 (Jaar van de Mijnen). Toen deze ruimte leeg kwam per 1 mei 2016 heeft het THHP deze ruimte gehuurd voor het realiseren van een atelier. Het is nog niet helemaal klaar maar het is een superplek voor de creatieve therapie voor onze gasten.

Meer informatie over het Toon Hermans Huis Parkstad